Menu Luk

Smertebehandling


Behandling af smertertilstande og andre gener i kroppen

Smerter i kroppen er et tegn på, at noget er galt. Når vi er balance og vi giver vores krop det den har brug for, bør der ikke være smerter. Så når du mærker smerter i kroppen, er det dens måde at advare dig om, at der er noget som er uhensigtsmæssigt. Det kan være overbelastning i form af uhensigtsmæssig siddestilling, forkert eller ensig belastning, det kan være et fald eller andre uheld, som har forårsaget smerterne. Arvæv fra bl.a operationer kan på sigt give gener, også selv om det er mange år siden man er blevet opereret. Ofte kan gener et sted, komme fra et andet sted i kroppen end man ville have forventet.

I klinikken kan du få hjælp til behandling af smerter forskellige steder i kroppen, fx i ryg, nakke, skuldre, arme og ben. Det kan også være smerter i hovedet i form af hovedpine, migræne eller svimmelhed. Jeg har endvidere stor erfaring med behandling af smerter og gener i forbindelse med hjernerystelse og piskesmæld. Behandlingens formål er at genoprette balancen i kroppen fx ved at skabe normal bevægelighed, fjerne spændinger i muskler, led og bindevæv samt afspænde nervesystemet.

Hvordan foregår en behandling?

En behandling består dels af samtale, hvor jeg hører om dine gener og hvordan din hverdag forløber. Vi vil fx tale om, hvad der trigger dine smerter og hvad der mindsker dem. Så vil jeg lave undersøgelse fx i form at undersøge bevægeligheden i kroppen led. Så vil jeg undersøge og behandle samtidig, hvor jeg anvender teknikker fra kranio-sakralterapi og fysioterapi sammen. Det er en særlig kombination, som er med til at skabe god og varig effekt.

I mine behandlinger arbejder jeg på at opnå et samarbejde med den som modtager behandlingen, dels gennem dialog, dels gennem at du mærker efter i kroppen og dens reaktioner. En del af behandlingen er også at du får opgaver du kan arbejde med hjemme. Det kan være opmærksomhed på siddestilling, når du arbejder, specifikke øvelser du skal lave, have fokus på åndedræt osv. På den måde bliver det et samarbejde, hvor du hjemme arbejder videre med det vi sammen har fundet ud at du har brug for. Så arbejder vi løbende videre sammen, hvor det hele tiden justeres og progredieres.